​Almevej 101 • 3250 gilleleje, denmark • www.asgaardtooldesign.dk • phone: +45 40 14 70 33jj@asgaardtooldesign.dk

Historie

Asgaard Tool Design A/S startede i 1985 som værktøjsfabrik under navnet NordTool, med at fremstille, avancerede følgesnit- stans- og optræksværktøjer samt specialmaskiner og robotgriber, alt af egen konstruktion.

I 1986 blev der opstartet en produktion af stanseartikler på traditionelle presser, som NordTool selv ombyggede til fuldautomatiske stansemaskiner.

Stanseproduktionen blev efterhånden den dominerende forretning, med over 3 millioner emner om dagen, fordelt på mere end 100 varenumre. Grundet den stadige større automatiseringsgrad, udvikling af processtyringsteknologi og optimering såvel i produktion som på ledelsesplan, kunne NordTool A/S ikke alene klare sig i konkurrencen fra lavtlønslande – men eksporterede en stadig større del til bl.a. Kina.

Men det var stadig konstruktion, udvikling og innovation der lå hjertet nærmest, så i 2005 blev produktionen solgt fra, sammen med varemærket NordTool, til en hjemmelig kollega der ønskede at erhverve sig såvel NordTool´s teknologi som​

eksportmarked, der på det tidspunkt udgjorde over 90% af omsætningen.

På denne baggrund, har Asgaard Tool Design A/S en solid erfaring med at udvikle processer, værktøjer og maskiner der er optimeret såvel med hensyn til fremstillingen af udstyret, som den efterfølgende produktionsproces.

Asgaard Tool Design A/S udfører konstruktioner i 3D miljø, hvorved mange processer der tidligere krævede fysiske forsøg, kan udføres som digital prototyping. Konstruktionen kan også testes for kollisionsrisiko, funktion og styrke allerede på et meget tidligt tidspunkt, hvilket især ved konstruktion af værktøjer og specialmaskiner er en stor fordel – her kan vi jo ikke lave en ”prototype” først.

Vi anvender programmerne Inventor og Solid Work til 3D konstruktioner, og AutoCad til 2D – hovedsagelig til lay-out, diagrammer og lignende.

Opgaverne udføres såvel på fast tilbud, efter regning, eller som oftest indenfor et aftalt rammebeløb. Kunden bliver løbende orienteret om økonomi og status.​